Share

Mulder Natural Foods

Kantoorgebouw Mulder Natural Foods

Commissioned for :

  • Goddeeris NV

 

What was the purpose :

Het in het oog springende gebouw ter hoogte van de Beversesteenweg in Roeselare vind U Mulder Natural Foods. Dit bedrijf doet onder meer onderzoek en productieontwikkeling binnen de markt van de ontbijtgranen.

In het gebouw zijn verschillende zaken gevestigd waaronder landschapsburelen voor de verschillende diensten, polyvalente ruimtes, refter, keuken.

De bouwheer wenste om een aangenaam binnenklimaat te creëren en om alles heel flexibel in te richten zodanig dat de indeling makkelijk kan aangepast worden.

 

What was our solution :

We opteerden ervoor om te werken met Siemens Desigo PX als DDC regelaars. We gebruikten Desigo Controlpoint als gebouwbeheersysteem en werkten met Siemens DXR regelaars als naregelunit.

De PX regelaars beheren volledig de primaire regeling onder meer vier ventilatiegroepen, cascaderegeling van 2 ketels, koude en warmteverdeling in het gebouw.

Het gebouw is uitgerust met klimaatplafonds en 6-wegventielen. Per ventiel is er een naregelaar van Siemens voorzien zodat de klimaatzones eenvoudig opsplitsbaar zijn. Alsook indien er op termijn een nieuwe indeling dient gecreëerd te worden het op deze manier een haalbare kaart is om de nodige ruimte te verwarmen of te koelen.

Tussen het lot Elektriciteit en het lot HVAC is er een KNX koppeling voorzien om temperaturen en setpunt gegevens in bepaalde zones te transfereren tussen de twee technieken.