Share

Quartier Kuurne

Quartier Kuurne

Voor de firma Quartier één van onze grotere klanten hebben wij voor hun nieuwbouw te Kuurne de regeling van de HVAC technieken mogen voorzien. Quartier is een installatiebedrijf uit Zuid West-Vlaanderen dat actief is in centrale verwarming, sanitair, ventilatie en koeling, dit zowel in de residentiële als de industriële sector.

Hun huidige pand werd te klein daarom verhuizen ze naar een nieuwe vestiging op een terrein van 13.000 m² in het bedrijvenpark van Kortrijk-Noord. Vanuit de nieuwe vestiging in Kuurne zullen vanaf midden 2019 meer dan 70 mensen instaan voor de installatie en service van de HVAC-installaties.

Het nieuwe kantoorgebouw werd voorzien van een 6pijps lucht-water warmtepomp die door ons wordt aangestuurd. Dit afhankelijk van de klimaatvraag van het gebouw. Iedere kantoorruimte wordt afzonderlijk geklimatiseerd d.m.v. 6 wegventielen die door ons via een communicatieve koppeling worden uitgelezen. Op deze manier worden koel en warmtewensen doorgegeven naar de productie en wordt alles grafisch via grondplannen gevisualiseerd. Verder bestaat de installatie uit twee ventilatiegroepen en een aantal verdeelkringen die het warm en koud water afhankelijk van de vraag voorzien in het gebouw.