De Werf Aalst

Commissioned for :

ENERGIEZUINIG EN GEAUTOMATISEERD HVAC-SYSTEEM VERBETERT GEBRUIKSGEMAK VAN CULTUURCENTRUM DE WERF

Cultuurcentrum De Werf in Aalst heeft verschillende ruimtes voor culturele evenementen. Grote publiekstrekkers zijn de schouwburg van 766 m² met 599 zitplaatsen en een zaal van 210 m² met plaats voor 200 personen. In 2019 werden de luchtgroepen voor deze twee zalen vervangen en het gebouwbeheersysteem geoptimaliseerd met regelaars van Priva.

What was the purpose : 

TE HOGE VERBRUIKSKOSTEN

“De HVAC-regeling van het cultuurcentrum was aan vernieuwing toe,” vertelt Edwig De Vis, ingenieur bij Stad Aalst. “Onze infrastructuur is al sinds 1985 in gebruik en de ventilatiegroepen zaten aan het einde van hun levensduur. De besturing werkte niet meer optimaal en het energieverbruik was te hoog.” Stad Aalst ging daarom op zoek naar de juiste partner om de verwarming en ventilatie van De Werf een energiebesparende update te geven.

What was our solution : 

HEDENDAAGS GEBOUWBEHEERSYSTEEM

Stad Aalst koos via een aanbesteding HVAC-specialist Celcio voor het project bij CC De Werf. Luc Vlaeminck en zijn team vervingen onder meer 2 luchtgroepen en 15 putconvectoren.
Om het gebruiksgemak te verhogen, werd de regeling van de nieuwe luchtgroepen uitgebreid met Priva-regelaars. Daarvoor deed Celcio een beroep op SVD-Solutions. Silvaan Van Driessche van SVD-Solutions vertelt: “Wij hebben het gebouwbeheersysteem omgebouwd tot een systeem naar hedendaagse normen. Zo kan de klant de installatie eenvoudig bedienen achter zijn computer of op zijn smartphone.”

© Copyright 2022 - All Rights Reserved